“Debreceni Futballegyetem”

Rendkívüli lehetőség a Debreceni Egyetemen!

Nemzetközileg elismert utánpótlás edzők tartanak továbbképzést Debrecenben!

A Debreceni Egyetem 2015. szeptember, október és november hónapokban a labdarúgás oktatási és kutatási hátterével foglalkozó Nemzetközi Labdarúgó Konferenciát szervez, melynek keretében egy edzőképző programot is megvalósít a

”3. misszió” Sport és tudomány a társadalomért Kelet-Magyarországon”

című projekt támogatásával. A programsorozat a „Debreceni Futballegyetem” elnevezést kapta.

A program során több téma köré csoportosítva nemzetközi konferencia és workshop lesz, amelyek célja:

  • a hazai utánpótlás labdarúgás nemzetközi vérkeringésbe való hosszú távú bekapcsolása,
  • a külföldi felsőoktatási intézmények sportirányú projektjeibe való bekapcsolódás,
  • valamint a nemzetközi tapasztalatok megismertetése a magyar szakemberekkel.

A képzési program lehetővé teszi, hogy az utánpótlásképzésben dolgozók hozzájussanak a modern, nemzetközi szintű ismeretekhez. A program során hazai és nemzetközi szakemberek 8 alkalommal, hetente 2-3 egész napos tréninget tartanak és kiscsoportos foglalkozás keretében adják át tudásukat az egyetemi szakembereknek, a kelet-magyarországi labdarúgó edzőknek, testnevelő tanároknak, valamint a sporttudományos képzésben résztvevő egyetemi hallgatóknak. A program nyitott minden érdeklődő szakember számára.

A programsorozat novemberi előadása és gyakorlati bemutatója az MLSZ UEFA edzőképzési rendszer kreditszerző eleme is lesz.
A programsorozatban elismert olasz, holland, spanyol, német és angol egyesületi és egyetemi labdarúgás terén tudományos tevékenységet végző szakemberek adják át a hazai viszonyok között is alkalmazható tapasztalataikat magyar kollégáiknak. Az előadók között elsősorban külföldi szakemberek szerepelnek, de elfogadta a szervezők meghívását az MLSZ Edzőképzés vezetője, Szalai László is.

A “Debreceni Futballegyetem” tervezett programja:

A változás jogát fenntartjuk!